Hola bloguers/es! Avui hem decidit fer una actualització prèvia perquè pogueu saber de què parlarem demà divendres. Us deixem tres preguntes amb les seves corresponents respostes, referents al vídeo d'un espot d'"Internet sense assetjament", que trobareu just a sota.
Esperem que us facin reflexionar i us serveixin a l'hora de navegar per les xarxes.
Fins demà!
1. Què us fa pensar?
Aquest vídeo ens fa reflexionar sobre la importància del món d’Internet.
El fet de tenir consciència del risc que ens podem trobar ens pot ser de gran ajuda a l’hora de navegar per la web. Hem de saber fins a quin punt ens podem donar a conèixer i confiar assumptes personals a una altra persona a través de les xarxes socials, els blocs i les webs, per exemple.
Ens trobem en un cas que ens pot semblar molt aliè a nosaltres, o senzillament pensem que mai ens passarà, però, realment, el tenim més a prop del que ens imaginem.
Tot això ens fa pensar que els alumnes no estan prou informats d’aquest fenomen i, sense saber-ho, s’arrisquen a patir un disgust innecessari.
2. Què heu entès del vídeo?
El que per una persona pot semblar una simple diversió pot estar afectant psicològicament a una altra de forma considerable.
Un clar exemple el trobem en el vídeo que acabem de veure, on un noi jove escriu públicament un comentari específic i desagradable que provoca el riure dels altres usuaris i, a la vegada, un malestar a la persona en qüestió. Aquest seguit de comentaris afecten directament a la víctima, la qual creu tot el que li diuen, encara que no sigui veritat. També apareix el cas de tres noies jugant a deformar la imatge d’una noia i publicant-la novament . El subjecte es torna a sentir agredit i això li produeix molta angoixa i ansietat, entre d’altres.
Al final del vídeo veiem com és capaç de denunciar aquests atacs cap a ella, tenint en compte que no totes les víctimes aconsegueixen donar aquest pas tan important.
3. Penseu que com a educador/es haureu d'estar atents a aquesta problemàtica?
Evidentment, les educadores coincidim a pensar que hem de prestar especial atenció a aquest fenomen, ja que pot desencadenar un seguit de problemes molt difícils de detectar i de solucionar. Ens veiem responsables de fer arribar aquesta informació als nostres alumnes així com de transmetre i inculcar el respecte i la tolerància tant a l’aula com per Internet. Intentarem protegir-los davant d’aquest possible perill i farem que la diversió no sigui una ofensa per a ningú.
Bon dia noies,
ResponEliminasom el grup Niara i sou un dels blogs que hem escollit per avaluar. La vostra nota mitjana ha estat un 2,7, a continuació uns detallem les notes. En equilibri entre imatges i text heu obtingut un 2 perquè tot i que ens han agradat i creiem que són adients, no heu citat les fonts utilitzades. En contingut us hem donat un 4, creiem que assoliu els objectius marcats. I finalment, per la publicació al blog heu tingut un 2, més que res perquè la discussió i l’Slideshare ho heu possat en entrades diferents. Per altra banda, ens ha agradat molt l’estil del vostre blog i les aplicacions extres que té com per exemple les noticies.
Fins aviat!