divendres, 2 de desembre del 2011

Xerrada d'Enric Brull

El passat divendres 25 de novembre vam gaudir d’una interessant conferència a càrrec del senyor Enric Brull, director de l'empresa Oasis a Tarragona. Una empresa encarregada de la gestió i la implantació de les tecnologies a la província de Tarragona.

La conferència parlava principalment sobre la seguretat i la privacitat a la xarxa, dos conceptes que semblen molt evidents a l'hora de navegar-hi, però que a la pràctica, el seu significat queda molt difús. Val a dir que tots els oïents de la xerrada estàvem convençuts que la seguretat i la privacitat eren dues coses importants i que calia tenir en compte quan ens movem per Internet, però ens vam quedar força sorpresos dels milers de riscos que existeixen a la xarxa i dels quals no n'erem gaire conscients.
E.Brull va donar bastanta importància al fet que tot el que escrivim a Internet, ja sigui al blog, al Twitter, o per a registrar-se en una pàgina concreta, queda allí per sempre; és com un record que no mor mai.

El senyor Brull ens va fer partícips en tot moment de la xerrada, la qual va ser força dinàmica i amena. Disposàvem d'una pantalla al fons de l'aula connectada a l'ordinador, en la què anaven apareixent els comentaris que els companys i companyes publicaven en aquell moment a Twitter. Si en voleu fer ús en algun moment podeu clikar en aquest link: Wiffiti. Va ser un detall força innovador, ja que d'aquesta manera tots ens sentíem involucrats en el tema i molt participatius.

Hem d'anar en compte que NO HI HA RES PRIVAT, tot el que fem es manté!
Per tant, hem de ser responsables i conscients del món que ens envolta, de les xarxes socials i webs que visitem i, a més a més, de tot el que compartim.
Recordeu que Internet és una eina força útil però a la vegada perillosa i tot el que fem deixa una emprempta, però... no us desanimeu, sempre ens quedaran les màquines d'escriure!



Si voleu seguir a Enric Brull a twitter: AQUÍ

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada