divendres, 25 de novembre del 2011

Divendres de teatre!

El professor és l'eina imprescindible en el camí de l'aprenentatge de l'infant o del jove. Aquest ha d'estar en tot moment a disposició dels alumnes i principalment hauria de saber escoltar, ajudar i motivar els alumnes a millorar en tot moment. Tot i així, sempre trobem diferències entre els professors. Nosaltres ens centrarem en 3 tipus de professors: l'assertiu, l'agresiu i el passiu. Aquests són alguns dels exemples que podem trobar en molts centres educatius i dels que nosaltres com a futures educadores, mestres o pedagogues n'hem de saber treure els punt positius, a la vegada que saber millorar alguns dels aspectes negatius.

El professor ASSERTIU és aquell que sap opinar, respecta els demés, empra un llenguatge  adequat i intenta intervenir en situacions conflictives entre alumnes, per tal de resoldre-les de la millor manera.
El professor AGRESSIU és aquell que no té respecte ni consideració cap als alumnes.
El professor PASSIU és aquell que sembla que no manifesta els seus punts de vista, no té opinio personal. 

Com a conclusió, ens podríem basar en aquesta cita de la Dra. Carme G.Camins, extreta de l'article  publicat a Tot Claror 64 (primavera 2009): «Trobar la manera adequada de comunicar-nos és una habilitat essencial i la passivitat i l’agressivitat no ens ajuden a ser assertius»

Per tal que s'entengui una mica més el tema de les tipologies de professors, us deixem a continuació un enllaç que us ajudarà a entendre el caràcter de cada un. Es tracta d'un conte basat en la tradicional història d'Els Tres Porquets. Enllaç d'ajuda.

Aquí ens teniu en plena acció a la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona, després de la nostra representació dels diferents professors que podem trobar en una aula.
D'esquerra a dreta: Anna Benaiges, Laia Aznar, Gemma Carrión i Marina Aguadé.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada