dimecres, 2 de novembre del 2011

L'ÚS DE LA PISSARRA DIGITAL INTERACTIVA - XERRADA

Divendres passat vàrem tenir una xerrada interactiva sobre les PDI (Pissarres Digitals Interactives) on s'ens informava sobre l'ús didàctic d'aquestes.

Els sistemes de projecció interactiva estan resultant una eina molt útil en la tasca diària a l'aula. No hi ha dubte que són un avantatge respecte als recursos que hem fet servir fins ara, el seu ús és molt senzill i intuïtiu, l'èxit està gairebé assegurat.

La pissarra digital està considerada a l'actualitat com a un dels millors mitjans de projecció col·lectius. Amb el suport d'una PDI, professorat i alumnes poden generar tota mena de continguts d'una forma anàloga a la de la pissarra tradicional - de guix i esborrador -, però, amb tota la potencialitat d'un complex sistema tecnològic connectat a diversos perifèrics i interconnectat a una xarxa de telecomunicacions. La pissarra digital permet que l'alumnat sigui qui investiga, canalitza la informació i la transmet en un llenguatge adaptat a les necessitats del seu grup-classe.

Aquí us deixem un vídeo demostratiu sobre la pissarra digital interactiva, similar a l'explicació que va dur a terme Josep Holgado:



Per acabar us deixem uns links d'interès relacionats amb el món de les PDI:



SMART és el proveïdor líder mundial de pissarres digitals interactives *. L'empresa va introduir la primera pissarra digital interactiva mundial el 1991 i segueix sent el líder mundial en aquesta categoria de producte, proporcionant productes integrats de fàcil maneig i serveis que milloren la manera en què el món treballa i aprèn.



Alexandria és una biblioteca de recursos desenvolupada pel Departament d'Ensenyament que permet pujar alguns tipus de materials educatius digitals, com ara cursos Moodle, per facilitar la seva posterior localització i intercanvi. L'accés als recursos d'aquesta biblioteca és obert i, per tant, qualsevol pot visualitzar-los i descarregar-los .

1 comentari:

  1. Hola noies, està molt bé el vostre comentari i el vídeo, a més a més és molt interessant que ens hagueu deixat dos links més per a poder informar-nos millor sobre les PDI.

    ResponElimina