Avui em començat un nou tema relacionat amb el so: el PODCAST.
Es tracta d'un contingut sonor al qual ens podem subscriure per obtenir la informació que desitgem sempre que vulguem. Tan aviat podem penjar coses com descarregar-les. Per a crear-los tan sols necessitem un micròfon, un recurs a l'abast de tothom que resulta molt econòmic. Al llarg de la classe magistral hem anat descobrint un seguit d'utilitats que ens poden servir per donar una rica educació als infants, com ara enregistrar veus per a fer una obra teatral, cançons per fer un karaoke, per a la millora de la pronunciació d'idiomes, per escoltar sons a la natura en l'àmbit de ciències, per fer apunts en veu, com també explicar històries o contes. Així mateix els mestres també demanen als alumnes activitats d'escolta-contesta, crea-penja, entre d'altres.
Hem fet menció al programa AUDACITY, el qual ens permet posar música a l'slideshare o transformar sons en format mp3. Com a recurs de gran utilitat hem descobert el CNICE, banco de sonidos. També hem anomenat altres recursos per descarregar música com l' spotify o el grooveshark.
La part pràctica d'aquest divendres consisteix en la creació d'un avatar amb so i veu, anomenat voki, que us presentem seguidament. Aviat el tindreu a la vostra disposició a la barra lateral del blog.
No havíem pensat mai que la tecnologia avançaria fins a tal punt. Ens trobem davant de la possibilitat d'utilitzar el so com una eina educativa de gran potencial. Creiem que és molt didàctic el fet que els alumnes puguin aprendre mitjançant imatges acompanyades de sons , veus i sorolls, ja que és una forma diferent d'interioritzar la temàtica donada. Les classes es fan més amenes i existeix la idea que els infants interactuïn i participin més activament. Es converteix en una teòrica portada a la pràctica.
Si us ha semblat interessant en Daniel, the peacock, podeu crear el vostre propi VOKI, aquí.
jaja es molt bo, pero hauria de parlar en català ... FALLO MOLT GREU jajaja
ResponElimina